Vedtægter/Ordensregler

 

 

§ 1

Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN LUNDEGÅRDSPARKEN, omfattende udstykningerne Kronhjortløkken, Rådyrløkken, Rådyrvej og Rensdyrløkken

 

§ 2

Foreningens hjemsted er Korup, 5210 Odense NV under Odense Kommune. Odense By­ og Herredsret er foreningens værneting.

 

§ 3

Grundejerforeningen er oprettet i henhold til den tinglyste retningsplan for

matr. 4 c, 8 i, 8 g, og 9 n m.fl. Trøstrup by,Trøstrup-Korup sogn, og dens formål er at varetage medlemmernes nuværende og fremtidige fælles interesser af enhver art i forbin­ delse med  de under foreningens område hørende ejendomme og tilhørende fællesarealer

m.v. iflg. retningsplanen, herunder kloakanlægget i Rensdyrløkken og Rådyrvej 26-48. Andelsboligforeningen Slukefter (matr. nr. 8 fTrøstrup by,Trøstrup-Korup) er optaget som medlem af Grundejerforeningen Lundegårdsparken på grundlag af deklaration af 12.01.90 tinglyst d. 20.02.90.

Grundejerforeningen er berettiget til at fremskaffe og administrere de midler, der skal anvendes til realisering af foreningens formål, herunder fastsætte nærmere regler for, hvorledes medlemmerne skal betale bidrag, samt til at underskrive og lade tinglyse dekla­ rationer med eller uden pant.

De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål, trufne bestemmel-ser er fuldt ud bindende for de enkelte medlemmer. Foreningen er pligtig efter påkrav at tage skøde på eventuelle fællesareåler m.v. med de derpå værende anlæg. Foreningens besty­ relse skal være berettiget til at udfærdige·et ordens-reglement. Ordensreglementet, der skal vedtages af en generalforsamling med simpelt flertal, træder i kraft fra det tidspunkt, det er udsendt til medlemmerne.

 

§4

Foreningens medlemmer er de til enhver tid værende ejere af grunde i § 1 nævnte områ­ de. Grundejerforeningen skal være berettiget med simpelt flertal på en generalforsamling at træffe bestemmelse om, at også ejere af grunde udenfor foreningens område kan være medlem af foreningen, eller at grundejerforeningen kan sammensluttes med en anden grundejerforening.

 

§ 5

Når et medlem overdrager sin grund eller på anden måde ophører at værer ejer af denne, er ejeren fra overdragelsesdagen ophørt at være medlem af forening-en, og kan intet krav rette mod  dennes formue. Den nye ejer indtræder i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser overfor foreningen, idet den tidligere ejer dog vedbliver at hæfte for eventuelle restancer overfor foreningen, indtil den nye ejer har berigtiget restancen og overtaget forpligtelserne. Både den tidligere og den nye ejer er pligtig at anmelde ejerskiftet til foreningen ved den­ nes kasserer, og i forbindelse hermed oplyse foreningen om den nye ejers navn, stilling og bopæl samt parcellens nr. og matr.nr.

 

§ 6

I forholdet til foreningen hæfter medlemmerne med lige andele, hvilket også skal gælde for tab, som foreningen har på enkelte medlemmer.

Hvert medlem betalerfor hver grund, der ejes, et årligt kontingent til foreningens admi­ nistration og øvrige udgifter, at erlægges senest 1. februar med et beløb svarende til halvdelen af det for sidste kalenderår fastsatte kontingent, og restbeløbet senest 1. august. Andelsboligforeningen Slukefter, der ejer matr.nr. 8 f,Trøstrup By - Korup, betaler kontingent til Grundejerforeningen Lundegårdsparken med et årligt kontingent svarende til tyve gange sædvanligt kontingent for et enkelt medlemsskab i Grundejerforeningen Lundegårdsparken. - Dog fratrækkes det til enhver tid værende kontingent til Grundejerforeningen Lundegårdsparkens vej- og kloakfond.

Andelsboligforeningen og dens medlemmer deltager som følge heraf ikke i Grundejerforeningen Lundegårdsparkens vej- og kloakfond med den virkning, at de ikke har forpligtelser eller rettigheder i vej- og kloakfonden og ej heller nogen andel i fondens formue.

Det årlige kontingent fastsættes af den ordinære generalforsamling. Indbetaling af kon­ tingent kan ske til foreningens girokonto ellerandet af grundejerforeningens bestyrelse angivet sted.

Er et medlem mere end 1 måned i restance til foreningen, kan det pågældende beløb inddrives ad retslig vej, efter at der forinden er givet medlemmet skriftlig påmindelse om inden 8 dage at betale det forfaldne beløb.

Alle omkostninger i forbindelse med inddrivelsen betales af vedkommende restant, der endvidere skal betale et administrationstillæg for restancen, svarende til 1/4 af årskontin­ gentet. Er restancen ikke betalt senest 8 dage før en generalforsamling, fortabes retten til at deltage i denne generalforsamling samt valgbarhed.

 

§ 7

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.

 

§ 8

Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i marts måned. Der indkaldes af bestyrelsen med 14 dages varsel ved skriftlig meddelelse til hvert enkelt medlem under den i med­ lemsprotokollen anførte adresse.

Det påhviler hvert enkelt medlem, i egen interesse, at holde foreningen underrettet om enhver  adresseforandring.

Dagsordenen, der fastsættes af bestyrelsen, skal meddeles hvert enkelt medlem samtidig med indkaldelsen.

Forslag, der af medlemmerne ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal ,

være bestyrelsen i hænde senest den 1. februar.
Såfremt forslagsstilleren ikke, evt. på grund af§ 6, sidste afsnit, er til stede ved behand­ ling af sit forslag, eller ikke på anden måde er repræsenteret efter samme regler som ved stemmeafgivning jvf. § 11, næstsidste afsnit, vil forslaget ikke kunne behandles og bort­ falder.

Sager, der ikke er optaget på dagsordenen, kan ikke sættes under afstemning. På hver ordinær generalforsamling skal følgende punkter behandles:

 

  1. Valg af dirigent
  2. Bestyrelsens beretning om det foregående år.
  3. Aflæggelse af regnskab underskrevet af bestyrelse og revisorer. 4. Rettidigt indkomne forslag.
  1. Fremlæggelse og vedtagelse af offentligt licitationstilbud på vedligeholdelse af området.
  2. Fremlæggelse af budget og fastsættelse af kontingent.
  3. Valg af formand for bestyrelsen
  4. Valg af kasserer
  5. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer samt 2 suppleanter, jvf. dog § 9.
  6. Valg af 2 revisorer.
  7. Valg af 2 revisorsuppleanter.
  8. Eventuelt.

 

Under EVENTUELT kan  der ikke sættes forslag under afstemning.

 

§ 9

For såvidt angår valg af bestyrelsesmedlemmer: Formand, 1 bestyrelsesmedlem og 1 suppleant sættes på valg i lige år, kasserer og resten i ulige år. Revisor og suppleant vælges på skift. Valgbare til bestyrelsen er kun de medlemmer, der er bosat i området jvf. § 1.

 

§ 10

Ekstraordinær generalforsamling, der indkaldes på samme måde og med samme frist som den ordinære, afholdes så ofte som bestyrelsen finder det nødvendigt, eller efter at mindst 1/4 af foreningens medlemmer - der ikke er i restance i foreningen til bestyrelsen

indgiver skriftlig, motiveret begæring, med angivelse af dagsorden for den ekstraordinære generalforsamling. Når sådan begæring er indgivet til bestyrelsen, skal generalforsamlin­ gen afholdes inden 6 uger efter dennes modtagelse.

Hvis ikke mindst 3/4 af de medlemmer, der har ønsket den ekstraordinære generalforsam­ ling indkaldt, er til stede på generalforsamlingen, kan dagsorden nægtes behandlet.

 

§ 11

Generalforsamlingen vælger en dirigent, der på generalforsamlingen afgør alle tvivls­ spørgsmål vedrørende sagernes behandlingsmåde og stemmeafgivningen.

Hvert medlem har 1 stemme for hver grund, der ejes.

Uanset Andelsboligforeningen Slukefter, der ejer ejendommen matr. 8 f,Trøstrup By

- Korup, er optaget som samlet medlem af Grundejerforeningen Lundegårdsparken jvf. foran § 6, stk. 3, har hver enkelt af de 19 andelsboligtagere vedr. familieboliger i

andelsboligforeningen ret til at give møde på Grundejerforeningen Lundegårdsparkens generalforsamling og der at stemme med een stemme, som om man selv var med-

lem i Grundejerforeningen Lundegårdsparken.- dog ikke forhold, der omhandler Grundejerforeningen Lundegårdsparkens vej- og kloakfond. Stemmeret vedr. fælleshuset udøves af andelsboligforeningens bestyrelse, der på grundejerforeningens generalforsam­ ling kan repræsenteres af een person.

Afstemningen sker ved håndsoprækning, med mindre generalforsamlingen eller dirigenten finder, at en skriftlig afstemning vil være mere hensigtsmæssig. Stemmeafgivningen kan ske ved skriftlig fuldmagt til et andet medlem eller et medlem af vedkommendes hus­ stand. Intet medlem kan dog afgive stemme i henhold til mere end en fuldmagt.

Beslutninger  på en generalforsamling træffes ved simpelt flertal.

Over det på generalforsamlingen passerede føres en protokol, der underskrives af dirigen­ ten og formanden, hvorefter den har fuld beviskraft i enhver henseende.

 

§ 12

Til vedtagelse på en generalforsamling af beslutninger, der går ud på anvendelse af fæl­ lesarealer, forandringer af foreningens vedtægter, ordensreglement, regelsæt for kloakan­ læg, bevilling af midler ud over det til administrationen nødvendige, pålæg af yderligere indskud fra medlemmernes side og optagelse af lån, kræves at beslutningen vedtages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer.

Når der på en generalforsamling er truffet gyldig bestemmelse om bevilling af midler udover det til administrationen nødvendige, pålæg af yderligere indskud fra medlemmer­ nes side eller optagelse af lån, er bestyrelsen bemyndiget til at underskrive for forenin­ gens medlemmer i ethvert forhold, der er nødvendigt til gennemførelse af generalforsam­ lingens beslutning:

De ifølge et årsbudgetjfr. §8, stk. 7, nr. 6 til  imødegåelse  af forventede særligt bebyrden­ de fremtidige  udgifter  hensatte midler, kan ikke anvendes på anden måde end hvortil de er bestemt, uden vedtagelse herom på en generalforsamling med majoritet som foreskre­ vet for vedtægtsændringer, og efter at det er fremgået af indkaldelsen til den besluttende generalforsamling, at forslag om ændret anvendelse af de hensatte midler kommer til afstemning på generalforsamlingen.·-

 

§ 13

Bestyrelsen skal bestå af 5 medlemmer, hvorafformanden og kasseren vælges direkte

af generalforsamlingen. Den valgte bestyrelse konstituerer sig iøvrigt selv, herunder med næstformand.

I tilfælde af formandens forfald indtræder næstformanden som formand indtil næste generalforsamling.

 

§ 14

Bestyrelsen har den daglige ledelse af foreningens virksomhed - herunder drift og vedli­ geholdelse af fællesanlæg - og varetager dens formål og interesser.

Bestyrelsen afholde minimum hvert 5. år offentlig licitation over vedligeholdelse af områ­ det. Bestyrelsen er dog bemyndiget til at afholde licitation en gang om åretsåfremtder ikke opnås enighed om forlængelse af den bestående vedligeholdelsesaftale med yderli­ gere 1 år med vedkommende, der har vedligeholdelsen.

Der afholdes møde, så ofte formanden eller 2 medlemmer finder det nødvendigt. Over det under forhandlingerne passerede føres en protokol, der skal fremlægges og godkendes af bestyrelsen på det næstfølgende bestyrelsesmøde.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer giver møde.

Bestyrelsens beslutning træffes ved stemmeflerhed.I tilfælde af stemmelighed er forman­ dens stemme udslagsgivende.

 

§ 15

Foreningen tegnes overfor trediemang af formand, kasserer og 1 bestyrelsesmedlem i for­ ening. Formanden og 2 bestyrelsesmedlemmer kan i forening meddele kassereren skriftlig fuldmagt, som skal angive, hvilket anliggende fuldmagten omfatter  og tidsbegrænsningen for  fuldmagtens gyldighed.

 

§ 16

Foreningens regnskabsår er kalenderåret, første regnskabsår dog fra foreningens stiftelse og indtil 31/121974. Regnskabet skal tilstilles revisorerne inden 1. februar og skal af disse være revideret såvel talmæssigt og kritisk så betids, at en ekstrakt med revisionspåteg­ ning kan udsendes til medlemmerne samtidig med indkaldelsen til generalforsamlingen.

 

§ 17

Medlemmernes indbetalinger indsættes i bank, i obligationer eller på girokonto i forenin­ gens navn. Tillige kan vej- og kloakfondens midler anbringes i obligationer. Den kontante kassebeholdning må ikke overstige 500,00 kr.

 

§ 18

Foreningens opløsning kan kun finde sted efter forslag fra bestyrelsen eller 1/2 delen af foreningens medlemmer, og kan kun vedtages efter de om vedtægtsændringer gældende regler. Forslaget skal indeholde bestemmelse om anvendelse af foreningens formue.

Foreningen kan dog ikke opløses uden samtykke fra den påtaleberettigede i henhold til retningsplanens § 9.

 

§ 19

Fremkommer der spørgsmål, hvorom disse vedtægter intet foreskriver, er bestyrelsen plig­ tig til efter bedste evne og overbevisning at afgøre og løse disse, men  skal dog  fremlæg­ ge sagen til medlemmernes godkendelse ved førstkommende generalforsamling. I særde­ les vigtige anliggender skal bestyrelsen indkalde til  ekstraordinær generalforsamling.

 

§ 20

Ingen vedtægtsbestemmelse må være i strid med tinglyste deklarationer eller nogen kom­ munal vedtægt.

 

§ 21

Samtlige udgifter i forbindelse med foreningens stiftelse betales af foreningen.

 

Omstående vedtægter er vedtaget på en dertil indkaldt stiftende generalforsamling den 04.03.1974 og senest ændret på generalforsamlingen d. 19. marts 1997.

 

 

 

 

 

Ordensregler for

GRUNDEJERFORENINGEN LUNDEGÅRDSPARKEN

Karup, 5210 Odense NV

 

1. STAM-, STIKVEJE OG VÆNGER

Renholdelse af ovennævnte, herunder græsslåning af midterarealer, græskanter langs grundene og snerydning af vænger og fortove, foretages af de ejere, hvis grunde støder ud til disse arealer.

 

2. STIER

Motor- og knallertkørsel, samt ridning på stierne må ikke finde sted.

Renholdelse af stier og græskanter langs disse foretages af ejerne af de parceller, der støder ud  til stierne.

 

3. GRØNNE OMRÅDER OG LEGEAREALER

Grønne områder, legepladser og arealer ved vandreservoirer holdes af forening-en. Af samme grund opfordres foreningens medlemmer  til  at undgå misbrug af grønne områder.

 

4.  UBEBYGGEDE OG UBEBOEDE GRUNDE

Ubebyggede grunde.og haver til ubeboede huse skal være renholdt så de ikke er til gene for oeboere i nærheden.

Renholdelsen, det være sig jordbehandling, græsslåning eller kemisk ukrudtsbekæmpel­ se, skal ske så betids, at spredning af frø ikke finder sted. Behandlingstidspunkterne skal senest være 15. maj og 1. september. HviS: ikke dette overholdes lader foreningen slå­ ning og renholdelse foretage for ejerens regning. Omkostningerne herved inddrives efter samme regler som kontingentrestancer, ind. administrationstillæg, jvf. vedtægternes §6.

 

5.  LØSE HUNDE

Angående løse hunde henvises til  gældende politivedtægt.

 

Disse ordensregler er vedtaget på ordinær generalforsamling den 16.3.1988 med hjemmel i foreningens vedtægter §3.

 

REGELSÆT vedrørende KLOAKANLÆG (regn- og spildevandsledninger)

1.  Rensdyrløkken og Rådyrvej 26-48.

Ren- og vedligeholdelse af kloakledning fra bebyggelse til og med afgrening på fællesledning påhviler den enkelte grundejer.
Ren- og vedligeholdelse af fællesledninger påhviler grundejerforeningen.
Alle retableringsudgifter efter tildækning af eventuel opgravning påhviler grundejeren, og der ydes ingen erstatning.
Ved problemer - opstået på grundejerforeningens ansvarsområde - skal der rettes henvendelse til et bestyrelsesmedlem. Uden sådan henvendelse hæfter grundejeren selv for det udførte arbejde.

 

2. Kronhjort- og Rådyrløkken (excl. Andelsboligforeningen).

Ved tilstopning m.m. af rendestensriste skal der rettes henvendelse til et bestyrelsesmedlem. Uden sådan henvendelse hæfter grundejeren selv for det udførte arbejde.

 

3. Generelt

Såfremt der opstår kloakproblemer, som kræver opgravning i grundejer­ foreningens vejarealer, skal dette omgående anmeldes til et bestyrelses­ medlem.
Efter arbejdets udførelse skal anmelderen omgående rette henvendelse til et bestyrelsesmedlem, som foranstalter godkendelse afvejarealets retablering.

 

I tilfælde af spildevandsproblemer (afløbsvand) i vejkloaker skal Kronhjort­ og Rådyrløkken (excl. Andelsboligforeningen) rette henvendelse til Odense Kommune, spildevandsafdelingen, som har vedligeholdelsespligten.

Dette regelsæt er vedtaget på ordinær generalforsamling den 18.03.1992 med hjemmel i foreningens vedtægter § 3.

 

Bestyrelsen